Uddannelse som Specialterapeutisk Behandler

Uddannelse som Specialterapeutisk Behandler
Uddannelsen henvender sig til dig, der arbejder med unge og voksne indenfor specialer i pædagogikken og i psykiatrien, og som er optaget af hvordan man gennem berøring og arbejde med kroppen kan bidrage til udvikling og vækst for mennesker med særlige behov.

Det kan være specialer, som bl.a. omfatter mennesker med svære Funktionsnedsættelser, med Downs Syndrom, Føllings syge, Fragil X, Spasmer eller mennesker med Tilknytnings- og kontaktforstyrrelser, sindslidelser som Autisme, Depression, Skizofreni, ADHD eller OCD.

Specialterapeutisk Massage er en behandlingsform som har sin rod i en viden om, hvordan fysiske og psykiske smerter, traume eller chok sætter sine spor i kroppen og i nervesystemet. Og hvordan disse spor kan give stress såvel kropsligt som mentalt med efterfølgende begrænsning for læring.

Specialterapeutisk Massage en unik metode, som vinder mere og mere indpas, og er nu mange steder en integreret del af de pædagogiske og psykologiske handleplaner for ressourceudvikling.

Den Specialterapeutiske behandlingsform virker i særlig grad beroligende på nervesystemet og gør derfor ofte brugeren mindre aggressiv, mere nærværende og opmærksom. Den modvirker stress og stimulerer evnen til at hvile i sig selv og modtage ny læring, samt bedre at koordinere de indtryk og oplevelser, som dagen bringer, på en mere naturlig og harmonisk måde.

 

Uddannelsen består af fire Specialterapeutiske kurser, Trin 1,2,3 og 4, et Massage grundkursus samt tre Egen behandlinger og to Supervisioner:

Trin1: Du lærer det helt elementære og de grundlæggende teknikker for at kunne give en Specialterapeutisk Massage. Du lærer at skabe et professionelt og empatisk rum for massagens udførelse, hvornår det er muligt at lave en massage, og hvilke teknikker du kan anvende uden på tøj, med olie, siddende og liggende. Du introduceres i at anvende 2 massageredskaber. Varighed, 4 dage, 33 timer. Underviser: Lisbeth Helboe

 

 

 

 

 

 

 

Trin2: Du lærer mere specialiserede teknikker, der stimulerer led, nerve- og bindevævsstrukturer med henblik på øget kropskontakt. Du lærer om det centrale og autonome nervesystem, om mekanismer for kamp, flugt, frysning og dissociering. Du lærer teknikker for behandling af selve rygsøjlen og dens nerveudgange, for spændte og underspændte muskler, samt krampe spændinger. Du introduceres i flere massageredskaber. Alle teknikker kan anvendes uden på tøj. Varighed, 4 dage, 33 timer. Underviser: Lisbeth Helboe.

 

 

 

 

 

 

 

Trin3: Her er der fokus på det sociale nervesystem og rehabilitering. Du lærer om spejlneuroner, udvikling af empati, det fælles integrationsområde, ´det sociale hormon´ oxytocin, og nervus vagus. Du lærer teknikker for regulering af nervus vagus, for afspænding af åndedræt og binyrer. Du lærer en særlig hoved- og ansigtsmassage. Du lærer endvidere øvelser, der stimulerer samarbejdet mellem hoved og krop. Alle teknikker kan anvendes uden på tøj. Varighed, 4 dage, 33 timer. Underviser: Lisbeth Helboe

 

 

 

 

 

Trin4: Dette kursus består af 3 inspirationsdage, hvor du har mulighed for at videreudvikle din faglighed sammen med andre, som arbejder indenfor specialområdet. Du introduceres i nye berøringsteknikker og øvelser og efter behov bliver der givet supervision. Det er en fortløbende gruppe så alle er velkomne, både de som har arbejdet med Specialterapeutisk massage i mange år og de som lige er begyndt. Varighed, 3 dage 24 timer. Underviser: Lisbeth Helboe

 

 

 

 

 

 

 

Egen Behandling: I selve uddannelsen indgår også 3 egen behandlinger, hvor du på egen krop erfarer nogle af de specialterapeutiske teknikker, du har lært, udført af professionelle behandlere, som har gennemført uddannelsen og som arbejder professionelt indenfor specialområdet.

Supervision: I uddannelsen indgår 2 supervisioner, som gives på baggrund af 10 journalførte sessioner. Her lærer du at løse de faglige og personlige udfordringer, der er en naturlig del af enhver pædagogisk, faglig eller terapeutisk praksis. Supervision er således en læreproces, hvor du kan øge din bevidsthed om dine tankemønstre, reaktioner og holdninger, hvilket har stor betydning for den måde, du forvalter dine faglige og personlige kvalifikationer på.

Eksamination: Hvis du er interesseret, er der mulighed for at lave skriftlige opgaver efter Trin 1,2,og 3. Eksamen består i at have udført og bestået de tre skriftlige opgaver.

Tilmelding: Kurserne afholdes på Vangkildehus, Tranhøj 37, Tranum, 9460 Brovst. Tlf. 98 23 56 59 og tilmelding sker med navn og telefon her: vangkildehus@mail.dk eller pr telefon.