Specialterapeutisk massage

Specialterapeutisk Massage til mennesker med særlige behov.

 

 

 

 

 

 

Specialterapeutisk massage er en særlig hensyntagende massageform, der kombinerer pædagogisk og psykologisk viden og erfaring med kunsten at kommunikere gennem berøring og massage.

Specialterapeutisk Massage er en massageform og en metode, som samarbejder perfekt med de forskellige institutioners faglige profil, herunder den kognitive adfærdsterapi og neuropædagogikken.

Massagen udvikler følesansen, som er en af forudsætningerne for, at vi kan udvikle os som sociale individer med respekt for os selv og vore medmennesker. I massagen er der mulighed for at arbejde med tillid, grænser og kontakt til sig selv og sin krop, som en nødvendig forberedelse til at udvikle sunde relationer.

Målet er at støtte personens naturlige udvikling og bidrage til øget livskvalitet og sundhed.

  • Massage virker beroligende, modvirker stress og stimulerer evnen til at hvile i sig selv.
  • Massage styrker kropsbevidstheden og kendskabet til sig selv.
  • Massage gør ofte brugeren mindre aggressiv, mere nærværende og opmærksom.
  • Massagen skaber ro, så evnen til læring bliver bedre.
  • Massage er effektiv mod infiltrationer.

Den specialterapeutiske massage bliver nøje tilpasset den enkelte, hvor der bl.a. tages faglig stilling til hvad den korrekte dosering måtte være, herunder en stillingtagen til behandlingens varighed, om massagen skal udføres liggende eller siddende, uden på tøj eller med olie. Samt hvilket fokus og intention der er forbehandlingen. Disse faglige overvejelser foregår i et tæt samarbejde med den enkelte person, med den ansvarlige kontaktperson, ledelse, fysioterapeut eller psykiater.