Stresshåndtering

 

 

 

 

Stresshåndtering via samtale og kropsarbejde hjælper dig til at forstå, hvad stress gør ved din krop, og hvad du kan gøre for at få genskabt en ny balance.

Når vi møder stressramte personer, hører vi ofte om alvorlige forstyrrelser i døgnrytmen: det er vanskeligt at sove ordentligt, slappe af, spise godt og være i aktivitet på en ”normal” måde.

              Der er brug for at få genskabt en ny balance mellem aktivitet og hvile.

Ved stress er hjernen og kroppen igennem længere tid blevet overbelastet, så man har svært ved at bearbejde, sortere og prioritere informationer – alt er lige vigtigt. Det giver tab af overblik, manglende evne til at fokusere, nedsat koncentrationsevne og forringet korttidshukommelse.
Små simple hverdagsopgaver kan føles uoverskuelige.

Både samtalen og kropsarbejdet bliver nøje afstemt efter, hvor stressramt du er:

  1. fase: håndtering af krisen. – Giv efter for kroppens ønske om hvile. Træthed er en naturlig reaktion på lang tids overbelastning.
  2. fase: opbygning. – Mærk de signaler kroppen giver på stress. Det tager tid at genopdage og respektere kroppens naturlige signaler på stress. De er nemlig gennem lang tid blevet overhørt.
  3. fase: lav nye værdier og start en ny livsførelse, så optur kan komme efter nedtur. – Mærk at kroppen gradvist vågner og igen har lyst til udfordringer. Lav nye realistiske mål og håndter stress, når den opstår og fremadrettet.
  4. fase: balance og flow. – Naturlig håndtering af aktivitet og hvile ud fra et nyt værdigrundlag.

– vi har som menneske brug for sunde og tydelige værdier,
for at leve i balance med den vi er –
– når vi prøver at være andre end os selv giver det stress –